Artistbokning

Med ett sedan många år utbyggt kontaktnät har vi entreprenad på svenska såväl som internationella artister, shower, orkestrar, dansband, pianoentertainer, trubadurer, cafévärdar, DJ’s etc..

Administration

Med ett tidsenligt och väl utbyggt webbaserat boknings- och ekonomisystem sköter vi allt från logistik, fakturering, bokföring till rekrytering och löne- eller fakturahantering för artister och egenanställda.

Produktion

Med egna producenter erbjuder vi specialskrivna arrangemang inom show- och artistproduktion. Vi skräddarsyr barnaktiviteter inom dans, cirkus och sång där barnen är artisterna.

Om vår vd

Jag heter Thomas Walter, vd och är grundare av TWA i Sverige (1995) och TWA i Finland (2001). Inom TWA ansvarar jag för våra kundkontakter och i det arbetet ligger fokus på att förstå kundens behov och hantera situationer som måste lösas omedelbart. Detta innebär att jag i princip måste vara tillgänglig 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.

Som vd är min huvuduppgift är att leda företaget och mitt mål är att alltid rekrytera väl kvalificerade medarbetare och entreprenörer och styra verksamheten med en hög grad av förtroende och tillit.

Vi har en ekonomiavdelning, men budgetarbeten som handlar om kundens budget är alltid mitt ansvarsområde. Till min hjälp har jag välutvecklade dataapplikationer, vilket gjort att vi aldrig överskridit de givna budgetramar som vi fått att jobba efter.

TWA är ett välkänt varumärke och efter många år i branschen har jag fått ett stort internationellt kontaktnät, vilket naturligtvis underlättar mitt arbete. Genom våra verksamheter i Sverige och Finland, med två separata bolag, är jag väl förtrogen med underhållningen i dessa två länder och fartygen som trafikerar där emellan. Jag har även haft förtroendeuppdrag som styrelseledamot i branchorganisationen Svenska Impressarie Föreningen.

Om du är en potentiell kund, artist eller besökare av våra evenemang och har frågor, tveka inte att kontakta mig på thomas@twa.se eller telefon 0705 98 14 04.

TWA Production AB

TWA Production AB har sitt huvudkontor i den lilla pittoreska korsvirkesstaden Ystad i södra Sverige. Staden ligger nära två internationella flygplatser, Malmö/Sturup och Kastrup över Öresundsbron med bil eller tåg. Kontoret på Pilgränd ligger bara några minuters promenadavstånd till tågstationen samt färjor som går skytteltrafik till Polen och Bornholm. Ystad är ”Hollywood of Sweden”, känd för sina internationella och svenska filmproduktioner, inklusive den kända poliskommissarien Wallander, där huvudrollen spelas av Sir Kenneth Charles Branagh och även andra kända svenska aktörer. Den medeltida staden har en av Nordeuropas längsta sandstrand med en intilliggande skog fylld med sommarstugor, campingplatser och vandrings- och motionsspår. Vid stranden, som sträcker sig långt bortom Österlen, finns det strålande bad, kaféer, matställen och högklassiga hotell med exklusiva restauranger med musikunderhållning och spa.

TWA grundades 1985 av Thomas Walter och omorganiserades till aktiebolag 1995. Han började sin karriär som musiker redan i tidiga tonår och när han var 19 år hade han ett eget dansband som snart överbokades. Detta skapade en marknad att boka även andra band och Thomas lade då grunden till ett kombinerat boknings- och produktionsföretag som han gav namnet TWA efter initialerna i sitt namn.

Idag har företaget fem anställda med många års erfarenhet av underhållningsbranschen. De få men kompetenta medarbetarna är huvudorsaken till de låga administrativa kostnaderna och den höga personliga servicen som gynnar både arrangören och artisten.

Varje år tecknar företaget mer än 1.000 artistkontrakt som genererar cirka 4.500 evenemangstillfällen per år. Ett evenemang kan vara allt från en trubadur eller en barpianist till en storbandskonsert med både svenska och internationella gästartister. Företaget är ett boknings- och produktionsbolag nära organisatören, artisten och inte minst publiken. TWA producerar underhållning i både stora och små sammanhang, och vid varje tillfälle erbjuds specialanpassade produktionskoncept.

Företagets syfte är att möta kundens underhållningsbehov och erbjuda artister i alla genrer. Huvuduppgiften är att tillhandahålla en omfattande service för kunden, där all logistik, lön och fakturering av artisterna utförs av TWA. För detta ändamål har företaget specialanpassade datorsystem och välutbildad personal som på kundens uppdrag sköter all administration mellan dem och artisten. Nuvarande och kommande evenemang är länkade från det datoriserade bokningssystemet och kan följas online här på hemsidan.

Uppdraget innebär att utveckla en marknadsplan som möter kundens vision och budget. I samråd med kunden utvecklar TWA idéer för underhållning genom auditioner, produktioner och konserter. Konserterna utförs antingen med liveband eller med egenproducerad bakgrundsmusik inspelad med musiker i systerbolaget GlenDisc Studio i Ystad. TWA jobbar alltid nära artisterna och/eller deras management. Detta borgar för att alltid få de bästa artisterna, till bästa pris för att behaga kunderna och publiken.

TWA förvaltar bokning, administration, logistik och konstnärlig produktion till kryssningsföretaget Viking Line. Samarbetet startade år 2002 med att boka artister, trubadurer, dansband och självproducerade shower till Helsingforslinjen. När M/S Viking Cinderella sjösattes 2003 som en nöjeskryssare mellan Stockholm och Mariehamn, fick TWA även uppdraget att boka och producera underhållning ombord på detta fartyg. Viking Line är idag TWA:s största kund och utgör grunden för verksamheten.

Som underhållningsspecialister har TWA erfarna producenter inom sina egna led. Dessutom finns mångåriga samarbeten med välrenommerade externa artist- och showproducenter. Med stor tillgång till alla former av artister av hög klass kan de anpassas till sina specialiteter och med detta genomföra en publikanpassad underhållning på både land och till sjöss.

TWA är ett erfaret artistbolag med gott rykte och har under flera årtionden tillgång till erfarna internationella och svenska artister, välkända svenska dansband, partyband, jazzband, trubadurer, DJs, pianister, cirkusartister, magiker, barnunderhållare, musiker, dansare, skådespelare, sångare, showartister, utbildningsprogram för barn och allt annat som tillhör branschen. Men det är viktigt att inte fastna i gamla hjulspår utan att kreativt sträva framåt och kontinuerligt arbeta med nya idéer. TWA:s långa erfarenhet av konstnärliga produktioner omfattar ett stort utbud av kommande artister, kostymdesign, musikarrangemang, sång- och danscoaching och även scendesign.

Dessutom har TWA i många år tillhandahållit populära koncept för familjeunderhållning med barn och vuxna i alla åldrar. I konceptet kan ingå att barnen är de coachade artisterna och de vuxna agerar som publik med stora överraskningar. Detta koncept har visat sig mycket framgångsrikt.

TWA erbjuder också ljud och visuella sceneffekter med ljud och ljusutrustning av hög kvalitet. Detta med erfarna tekniker som också kan göra professionella ljud- och videoinspelningar av evenemang från scen och publik. Du kan se exempel på YouTube-klipp här på webbplatsen. Här finns också flera klipp som filmats av publiken.

Som framgått av texten är målet med TWA att arbeta uteslutande med en nöjd publik samt nöjda kunder och artister och genom detta bygga upp långsiktiga samarbeten. Det är viktigt att ha ett grundutbud av populära artister och underhållare. Men det är också viktigt att ständigt hitta innovativa partners och erfarna underhållare. Detta är en av de styrkor TWA har, genom det stora och robusta världsomspännande nätverk som företaget byggt upp under årtionden med underhållare och organisationer.

Om du är en potentiell kund, artist eller publik och har frågor, tveka inte att kontakta företagets grundare och vd Thomas Walter på thomas@twa.se eller telefon +46 705 98 14 04. Du får också information genom att titta runt på webbplatsen och du är välkommen att komma till något av evenemangen som du hittar och kan boka här.

Uppdaterat 2018-09-10

Några videoklipp från våra shower som vi producerat 2002 – 2008